De bestellijst naam kan niet leeg worden gelaten

Industrie

Industrie verpakkingen

Peijs Verpakkingen heeft een uitgebreid assortiment aan verpakkingen voor de (maak)industrie, groothandels en logistiek. Deze branches kenmerken zich door opslag en transport van goederen. De juiste verpakkingsmaterialen zijn een belangrijk onderdeel van dergelijke bedrijfsactiviteiten. Of het nu gaat om het verpakken van grondstoffen, halffabricaten of eindproducten, voor elke toepassing hebben wij de juiste verpakking.

Voor verzenden en opslag is de stevigheid van de verpakking van groot belang. U wilt namelijk niet dat uw kostbare goederen beschadigd bij klanten aankomen. Omdat uw klanten meestal in de business-to-business (B2B) markt actief zijn, hebben zij de bestelde producten vaak nodig om hun eigen bedrijfsprocessen te continueren. Vertraging van de order kan betekenen dat zij in de problemen komen of overstappen naar een concurrent. Een goede verpakking is een noodzakelijke investering en is belangrijk voor het voortbestaan van uw organisatie. Met een goed doordacht verpakkingsproces voorkomt u teleurstellingen en onnodige retourkosten. Graag vertellen we u meer over enkele veel gebruikte verpakkingsmaterialen voor producenten, groothandelaren en logistieke bedrijven:

  • Universele dozen, zoals Amerikaanse vouwdozen, worden veel gebruikt als industriële verpakking. Ze zijn erg functioneel, hebben een laag gewicht en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen (enkelgolf, dubbelgolf, 3-dubbelgolf en massief karton). Afhankelijk van het gewicht en de kwetsbaarheid van de inhoud maakt u hierin een weloverwogen keuze.
  • Folies zijn er in veel verschillende soorten en maten. Ze dienen o.a. om uw goederen te beschermen tegen vuil, stof en vocht. Daarnaast zijn er diverse folies die eveneens bescherming bieden tegen schokken en trillingen. Het bekendste voorbeeld hiervan is luchtkussenfolie. Andere folies hebben eveneens als functie de verpakte items goed op hun plaats te houden, denk hierbij aan stretchfolie. Deze wikkelfolie kan zowel manueel als machinaal worden aangebracht. Andere industriële folies in deze categorie zijn o.a. pallethoezen, krimpfolie, buisfolie, afdekfolie, schuimfolie, wikkelnet, aluminiumfolie en cellofaanfolie.
  • Tapes zijn eveneens populair binnen het industriële segment. Verpakkingstape wordt gebruikt voor het sluiten van dozen en andere beschermende verpakkingen. Dozentape is leverbaar in verschillende materialen, verlijmingen en kleuren. Tevens beschikken we over een uitgebreid gamma aan professionele tapes met uiteenlopende functies, waaronder: markeringstape, waarschuwingstape, masking tape en tape voor zakkensluiters.
  • Opvulmateriaal en beschermende materialen zorgen ervoor dat goederen niet verschuiven en beschadigen tijdens transport. Voor het opvullen van lege en overtollige ruimte in bijvoorbeeld een omdoos zijn verschillende oplossingen voorhanden, namelijk: noppenfolie, opvulpapier, luchtkussenzakjes, opvulchips (Flo-pak), schuim en houtwol. Een aantal van deze materialen wordt ook gebruikt voor het inwikkelen van producten. Andere verpakkingen die in deze behoefte voorzien zijn foamfolie en golfkarton rollen. Ook uw palletladingen behoedt u voor eventuele transportschade. Omsnoeringsband, bindmaterialen, golfkarton platen, hoekprofielen en folies zijn hierin onmisbaar.
  • Verpakkingsmachines en dispensers vereenvoudigen het gebruik van verpakkingsmaterialen of kunnen zelfs inpakwerk (deels) automatiseren. Het assortiment van Peijs Verpakkingen bestaat o.a. uit: dozensluitmachines, palletwikkelaars, sealmachines, omsnoeringsmachines, afrolsystemen en tape- en etikettendispensers.
  • Hygiëne producten voor sanitaire inrichting, maar ook HACCP en schoonmaakartikelen. Toiletpapier, papieren handdoekjes, luchtverfrisser, handzeep en dispensers; zomaar een aantal voorbeelden van producten die op elk toilet van pas komen. HACCP artikelen omvatten hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen die voldoen aan de hygiëne regelgeving voor levensmiddelen. Voorbeelden van HACCP producten zijn wegwerphandschoenen, schoenovertrekken, haarnetjes en baardmaskers. Het laatste onderdeel in deze categorie betreft schoonmaakmiddelen, hierbij gaat het met name om poetsrollen, poetsdoeken en bijbehorende dispensers.
  • Plastic zakken zijn breed inzetbaar, ze beschermen onderdelen en producten tegen water en verontreinigingen. Gripzakjes beschikken over een ziplock en voorzien op deze manier efficiënt een waterdichte sluiting. Om leveringsbonnen op pakketten of pallets te bevestigen zijn paklijstenveloppen zeer geschikt. Ze beschermen documenten tegen vuil en vochtige weersomstandigheden (regen en sneeuw). Ook heeft Peijs Verpakkingen een veelheid aan universele plastic zakken op voorraad. HDPE en LDPE zakken vlak, met zijvouw of blokbodem zijn hier voorbeelden van. Verder speelt afvalverwerking in elk magazijn een rol, hiervoor hebben we afvalzakken beschikbaar in veel verschillende formaten, kleuren en materialen.
  • Etiketten zijn ideaal voor het markeren van producten of magazijnstellingen. Bedrukte en onbedrukte etiketten zijn leverbaar in verschillende afmetingen, kleuren en vormen. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor thermische adresetiketten en waarschuwingsetiketten. Om efficiënt werken te bevorderen zijn voor veel van deze stickers ook etikettendispensers verkrijgbaar.
  • Disposables voor kantines zijn uitermate geschikt voor omgevingen waarbij geen afwas gewenst is. Zo leveren wij ook wegwerp eet- en drinkgerei voor industriële en logistieke bedrijven, zoals: koffiebekers, drinkbekers, borden, bestek, servetten en onderzetters.
  • Bedrukte verpakkingen en disposables zijn de manier om uw bedrijf onder de aandacht te brengen bij uw doelgroep. Verpakkingsmaterialen met uw logo of bedrijfsnaam zorgen voor een professionele uitstraling en leveren extra naamsbekendheid op. Daarnaast is bedrukking een goed middel om praktische informatie of een promotionele uiting te communiceren.

Bent u benieuwd hoe wij uw verpakkingsproces kunnen verbeteren en optimaliseren? Wij denken graag met u mee.

Neem contact op met onze verpakkingsspecialisten!